Mikumin kansallispuisto

Tansaniassa meillä oli edessämme yksi koko matkan odotetuimmista osuuksista, safariretki Mikumin kansallispuistoon. Heräsimme jälleen kukonlaulun aikaan ja aamupalan jälkeen hyppäsimme Zenji Hotelin järjestämän taksikuskin kyytiin kohti Sansibarin lentokenttää. Olimme sopineet safarimatkamme järjestäjän kanssa, että meidät tultaisiin noukkimaan kyytiinTansanian pääkaupungista, Dar Es Salaamista. Koska lauttamatka meni mönkään (kts. edellinen postaus), taitoimme matkan lentäen. Lento oli tuplasti lauttamatkan hintainen, mutta huomattavasti helpompi ja vaivattomampi; lauttamatka olisi kestänyt kaksi tuntia, kun taas lento oli perillä vain 20 minuutissa.

maailmanympärimatkaLentokoneen roolia esitti siivillä ja laskutelineillä varustettu sillipurkki. Kun nousimme huolestuneen näköisinä kyytiin, pilotti murjaisi: ”If you’re uncomfortable, just shout!” Lentomatka kuitenkin todisti, että koko ei ratkaise. Pääsimme nimittäin mukavasti ja turvallisesti määränpäähän. Emme voi kuin suositella Coastal Aviationia, varasimme liput vain päivää ennen lähtöä ja kaikki hoitui todella mutkattomasti.

maailmanympärimatka
Komia on kuosi hepokateilla!

Jännittävää lentomatkaa seurasi erittäin pitkä, hiostava ja pomppuinen automatka Dar Es Salaamista kohti kansallispuistoa. Suurin osa teistä muistutti kunnoltaan perunapeltoa ja nopeusrajoitus oli lähes koko 258 kilometrin matkan 50 kilometriä tunnissa. Onneksi oppaamme oli todella rauhallinen kuski, eikä harrastanut huimapäisiä ohituksia. Liikenne oli kaiken kaikkiaan todella villiä ja teiden varsilla partioikin satoja poliiseja valvomassa liikenteen kulkua. Vaikka kuuden tunnin ajomatka ilmastoimattomassa jeepissä olikin melko puuduttava, pääsimme kurkkimaan auton ikkunoista paikallisten kylien värikästä elämänmenoa.

DCIM100GOPROGOPR0775.
Uljas safarijeeppimme.

Silmät lupsuen ja takamukset puuduksissa saavuimme kansallispuiston porteille. Mieliala kohosi väsyneestä yltiöpäisen innostuneeksi muutamassa minuutissa, sillä heti portin jälkeen eläimiä alkoi näkyä. Vain muutaman tunnin ajon aikana näimme muun muassa seeproja, kirahveja, villisikoja ja gnuita. Oli uskomattoman hieno kokemus päästä näkemään villieläimiä niiden luonnollisessa ympäristössä, tämän jälkeen kierrämme eläintarhat varmasti entistä kauempaa. Päivän ehdoton kohokohta oli, kun pääsimme katselemaan kirahvia vain muutaman metrin päästä. Kaunis eläin katseli meitä takaisin pitkän tovin ripsiään räpsytellen.

mikumi3web.jpg

maailmanympärimatka

Villieläinten ihailun jälkeen karautimme leirialueelle, aivan kansallispuiston kyljessä sijaitsevaan Camp Bastianiin. Suurin osa safarimatkoista myydään paketteina, johon kuuluu majoitus, ateriat sekä ”game drivet” eli safariajot. Näin oli myös meidän kohdallamme, hintaan sisältyi kyyti Dar Es Salaamista kansallispuistoon ja takaisin, majoitus omalla kylpyhuoneella varustetussa mökissä, sekä kaikki ateriat. Paketissa oli mukana myös yksi puolen päivän ja yksi koko päivän game drive. Pyynnöstämme matkaan sisällytettiin myös patikointiretki Udzungwa Mountains- kansallispuiston Sanje- vesiputokselle. Matkoja oli tarjolla laidasta laitaan ja hinnat vaihtelivat muutaman satasen ja kymmenen tuhannen dollarin välillä. Matkat oli jaoteltu kolmeen eri hintakategoriaan: budget, mid-range ja luxury. Meidän matkamme järjesti Von der Decken safaris, joka edustaa budget-kategoriaa.

maailmanympärimatka

Vaikka matkapakettimme olikin halvin mahdollinen mitä löysimme (560 dollaria per naama), se tosiaankin sisälsi kaiken tarpeellisen. Camp Bastian oli todella viihtyisä ja tunnelmallinen paikka. Aamiainen ja illallinen katettiin päivittäin ulkoilmaterassille ja iltaisin tunnelmaa loi leirinuotio. Myös mökki oli todella viihtyisä ja sähkötkin toimivat ainakin suurimman osan ajasta. Kokemus oli kaikin puolin erittäin positiivinen.

maailmanympärimatka
Tällaisessa mökissä mekin majailimme Camp Bastianissa.

Siinä meidän jaarittelut tältä erää, safarista lisää sitten vielä seuraavassa postauksessa. Nyt nukkumaan, tänään tullut taas matkustettua kevyet 12 tuntia pelkän aamupalan ja lounaaksi nautitun Pringles- purkin voimalla…

maailmanympärimatka

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s