Kuvakertomus toisesta safaripäivästä

Toisen safaripäivän aamuna herätyskello oli asetettu soimaan klo 6:00. Molemmat meistä taisi olla hereillä jo hyvissä ajoin ennen kuin kello soi. Edellinen päivä ylitti jo kaikki odotuksemme ja nyt meillä oli vielä edessä koko päivän safariajelu ja innostuneena ampaisimme välittömästi ylös herätyskellon soitua. Aamu alkoi runsaalla aamupalalla, joka sekin ylitti odotuksemme, ja sen vuoksi myöhäistyimme sovitusta aikataulusta vartilla. Opastamme tämä ei tuntunut paljon haittavaan, sillä hänkin vielä täytteli Jeeppimme jäähdytysnestesäiliötä ja kiillotteli auton tuulilasia. Tästä eteenpäin istuimme koko päivän auringonlaskuun asti perseet puuduksissa Jeepin takapenkillä eläimiä bongaillen. Välissä pidettiin lyhyt lounasauko pienellä taukopaikalla keskellä kansallispuistoa (jossa leijonat kuulemma viihtyvät aina silloin tällöin…). Lounas oli pakattu mukaan Camp Bastianista pieniin eväsrasioihin. Lounas ei ollut mitään luksusmurkinaa, mutta kyllä sillä päivän eläimiä jaksoi tiirailla. Jeeppi jätettiin aivan taukopaikan viereen ja ovet sepposen selälleen ja avain virtalukkoon kiinni. Tämä sen vuoksi, jos uhitteleva puhveli tai kenties nälkäinen leijona pääsisi yllättämään meidät. Koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, niin alla kuvakooste koko päivästä! Kuvissa esiintyvien eläimien lisäksi näimme myös läjäpäin villisikoja, puhveleita, korppikotkia ja monia muita ihmeellisiä lintuja.

maailmanympärimatka
Kirahvit aamuruuhkassa. Eläimiä alkoi näkyä jo reilusti ennen varsinaiselle puistoalueelle saapumista.
maailmanympärimatka
Puistossa oli pari muutakin safarijeeppiä, mutta onneksi ei oltu liikenteessä pahimpaan sesonkiaikaan.
maailmanympärimatka
Impalat olivat tuttu näky ympäri puistoa.
maailmanympärimatka
Gnuut hengailivat yleensä impalalaumojen läheisyydessä, sillä impalat toimivat niiden silminä vaarojen uhatessa. Gnuilla nimittäin on todella huono näköaisti.
maailmanympärimatka
Näitä uskomattomia olentoja pääsimme ihailemaan jopa kahden metrin etäisyydeltä.
maailmanympärimatka
Oppaamme sai radiopuhelimellaan tiedon lähistöllä olevasta leijonalaumasta ja huudahti ”Prepare your camera, there’s something special!”. Tämän jälkeen kaahattiin kaasu pohjassa kohti savannin kuninkaita. Leijonat löhöilivät tyytyväisen näköisinä edellisyönä kaadetun raadon vieressä, pitäen hyvää välimatkaa niitä piirittäviin safariautoihin. Tämän lähemmäs leijonia emme tällä kertaa päässeet.
maailmanympärimatka
Apinoiden elämöintiä pääsimme seuraamaan pitkän tovin aivan lähietäisyydeltä. Meno näytti kuin nakkikioskijonon edustalla neljältä aamuyöllä.
maailmanympärimatka
Hippo poolin edustalla loikoili useita krokotiilejä. Valitettavasti hipot itsessään lymyilivät visusti pinnan alla. Niistä näkyi ainoastaan silmiä ja korvia.
maailmanympärimatka
Mikumissa asustelee myös useita toinen toistaan upeampia lintulajela.
maailmanympärimatka
Tämä upea norsurouva tömisteli aivan safariatuomme vierestä!
maailmanympärimatka
Norsuemo poikasensa kanssa oli mahtava näky.
maailmanympärimatka
Tämä norsuvauva oli yksi päivän ehdottomista kohokohdista.
maailmanympärimatka
Savanni näytti myös raadollisen puolensa. Tälle puhvelille oli käynyt huonosti.
maailmanympärimatka
Mikä näky!!!

12 tuntia hikisessä safariautossa villieläimiä ihmetellen vierähti kuin siivillä. Palasimme leirille auringonlaskun aikaan herkkuja notkuvan illallispöydän ääreen. Oppaamme 20 vuoden kokemus safareista ja tietämys eläimistä tekivät päivästä todella mielenkiintoisen ja myös opettavaisen. Hänelle oli selvästi tärkeää, että näkisimme safarilla mahdollisimman monipuolisesti savannin elämää ja että keskittyisimme myös pieniin luonnon yksityiskohtiin. Oppaan mukaan monen safarivieraan ainoa tavoite on nähdä leijona, eikä muilla eläimillä ole mitään väliä. Mikäli leijonaa ei nähdä niin saattaa mieli pahoittua pahemman kerran ja jäädä oppaalta tipit saamatta. Meidän oli vaikea ymmärtää tämä, sillä olimme ihan jokaisesta eläimestä aivan haltioissamme. Jäimme eläimien ihasteluun niin koukkuun, että vierailu Serengetin kansallispuistoon on jo suunnitteilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s