Unelmista totta: Malediivit budjetilla

Teimme melkoisen ison poikkeaman reittisuunnitelmaan matkustessamme Malediiveille. Sri Lankassa ollessamme aloimme tutkia, mihin sieltä olisi kaikista edullisinta ja helpointa lentää. Ja mikäs sieltä löytyikään: Malediivien pääkaupunki Male! Malediivit on aina ollut etenkin Linan kaikista himotuin kohde, joten edullisen lennon bongattuamme aloimme heti selvittää, onko meillä varaa edes unelmoida maan paratiisirannoista. Malediivit on tunnettu upeista ja räävittömän kalliista luksusresorteista, mutta onneksi sinne pystyy matkustamaan myös pienemmällä budjetilla. Vuodesta 2009 lähtien Malediivit ovat toivottaneet turistit tervetulleeksi myös paikallisten asuttamille saarille.

maailmanympärimatka
Ranta kuin postikortista ❤

maailmanympärimatka

maailmanympärimatka
Uskomattoman kirkasta vettä!

1190 saaresta ja atollista koostuva Malediivit pitää kalliiden resort- saarten lisäksi sisällään 200 asutettua saarta. Paikalliset saaret tarjoavat myös meille tavallisille tallaajille mahdollisuuden kokea Malediivien taian. Uskallamme väittää, että kaikki meistä ovat joskus kuolaten ihailleet kuvia Malediivien rannoista; vitivalkoisella hiekalla päällystetty autio ranta, turkoosia vettä kohti kurkottelevat palmut. Nämä kuvat ovat nimenomaan resort- saarilta. Paikallisilta saarilta löytyy rantoja toki myös, mutta ei välttämättä samanlaisia postikorttimaisemia. Esimerkiksi Maafushin rannalla on tällä hetkellä käynnissä kahden uuden ökyhotellin rakennustyömaat. Lisäksi mainittakoon, että tiukan islamilaisen Saria- lain vuoksi bikineitä saa käyttää ainoastaan aidatuilla bikinirannoilla.

maailmanympärimatka

maailmanympärimatka
Kesämies ei voi kuin hymyillä näissä maisemissa!

Resorteissa eletään täysin paikallisesta elämästä eristäytyneessä luksuskuplassa. Kaikki ateriat nautitaan samassa ravintolassa, eikä loman aikana tavata muita paikallisia ihmisiä, kuin resorttien työntekijät. Vaikka veden päälle rakennettu, poreammeella ja omalla uima-altaalla varustettu rantahuvila kiinnostaisikin, niin elämä resortissa ei. Mielestämme matkailuun kuuluu olennaisena osana myös kohteen paikalliseen elämään tutustuminen. Paikallisilla saarilla vallitsevat myös paikalliset tavat. Malediivit on hyvin tiukka muslimimaa ja siihen liittyy tiettyjä sääntöjä. Resort- saarilla voi kirmata vaikka nakuna, mutta paikallisilla saarilla naisten tulisi pukeutua konservatiivisesti. Polvien ja olkapäiden ja mielellään myös kaiken siltä väliltä tulisi olla peitettynä. Emme tosin täällä Maafushilla ole törmänneet vielä yhteenkään turistiin, joka tätä sääntöä ihan pilkulleen noudattaisi… Islamilaisuuden takia täältä ei myöskään saa viinaksia. Kaljanhimoisten turistien onneksi täällä Maafushilla on kuitenkin keksitty hieno tapa huiputtaa isoa A: ta; saaren edustalla kelluva ravintolalaiva, jossa saa lipitellä ylihintaisia cocktaileja. Kyllä hätä keinot keksii!

maailmanympärimatka
Kun cocktaileja ei ole saatavilla, niin juodaan mehua. Ei huono vaihtoehto sekään!

Maafushi on paikallisista saarista suurin ja kehittynein, kooltaan kuitenkin vain 1200 metriä pitkä ja 260 metriä leveä. Maafushilta löytyy paikallisista saarista myös eniten turismia, joten erilaisia palveluita on paljon. Etenkin vesiurheiluun liittyviä palveluita, kuten sukelluskeskuksia on aivan pilvin pimein. Saari on helposti tavoitettavissa Malen lentokentältä. Maafushille pääsyyn on kaksi keinoa; nopea ja kallis pikavene tai halpa ja hidas lautta. Olimme henkisesti valmistautuneita matkaamaan Hulhulen lentokenttäsaarelta Malen kaupunkiin lautalla, odottamaan siellä seitsemän tuntia, kunnes pääsisimme Maafushille suuntaavan lautan kyytiin. Kyseinen setti olisi maksanut meiltä yhteensä noin viisi dollaria. Lentokentällä meidät kuitenkin ylipuhuttiin kalliimman option, eli pikaveneen kyytiin. Kun kyytiä tarjottiin meille kahdelle hintaan 50 dollaria, kieltäydyimme kohteliaasti. Mutta siinä vaiheessa, kun hinta laskettiin 35 dollariin, emme voineet kuin suostua. Näin vältyimme todella pitkältä odotusajalta ja saimme käytännössä yhden ylimääräisen päivän Maafushilla. Syyskuu on Malediiveilla vielä sadeaikaa, joten turisteja ei pursua aivan joka tuutista. Siksi varmasti saimmekin pikaveneen niin edulliseen hintaan, kyydissä oli meidän lisäksemme nimittäin vain yksi henkilö. Pikavene oli nopeutensa lisäksi myös todella helppo ratkaisu. Paattiin astuessamme kippari kysäisi majapaikkamme nimen, ja Maafushin satamaan saapuessamme meitä olikin hotellin työntekijä matkatavarakärryineen vastassa. Pikaveneen kippari oli ilmeisesti soittanut majapaikkaamme ja kertonut tulostamme.

maailmanympärimatka
Tällaisilla kärryillä meidänkin tavaramme kärrättiin Lily Rest- majataloon.
maailmanympärimatka
Antti ottaa rennosti verkkotuolissa. On mukavampi kuin miltä näyttää! Näitä löytyy Maafushilta joka paikasta.

maailmanympärimatka

Sadekaudesta huolimatta tänne voi tosiaankin matkustaa syyskuussa, olemme olleet täällä nyt neljä päivää ja on satanut kerran. Kuuro kesti maksimissaan kaksi minuuttia ja sen jälkeen aurinko jatkoi porottamista kirkkaalta taivaalta. Malediivien saaret ovat niin pieniä ja matalia, että sadepilvet lipuvat usein nopeasti niiden ohitse. Niin sanottu sadekausi on muutenkin loistavaa aikaa matkustaa Maafushille, sillä silloin majataloista ja retkistä saattaa saada huomattavasti edullisempia hintoja kuin sesonkiaikaan. Meidän majapaikkamme, Lily Rest Maldives kustantaa meiltä vain noin 40 euroa yöltä runsaine aamiaisineen. Lily Rest saa meiltä kymmenen pistettä ja papukaijamerkin palvelusta, eli emme voi kuin suositella tätä paikkaa. Ihan mikä tahansa kysymys tai ongelma meillä on ollutkin, se on ratkaistu mallikkaasti ja nopeasti joka kerta. Näin palvelualtista porukkaa ei joka paikasta löydä. Esimerkiksi, eräänä iltana Antti bongasi huoneestamme virtahevon kokoisen torakan. Menimme molemmat täysin paniikkiin (Antin huomio: Tämä on Linan näkemys tilanteesta) ja Lina ryntäsi tyylikkäässä Paavo Pesusieni- yöpaidassaan vastaanottoon vinkumaan apua. Respan mies tuli huoneeseen, käänsi sängyt ympäri ja hirviön spotattuaan nappasi sen käteensä ja toivotti hyvät yöt. Aikamoinen supersankari.

maailmanympärimatka

maailmanympärimatka
Antti lounastauolla snorklausretkellä.
maailmanympärimatka
Me ja kilppari. Kuva on Moana trips- yrityksen snorklausoppaan nappaama.
maailmanympärimatka
Snorklatessa saatiin seurailla pitkään söpöä merikilpikonnaa ❤

Olemme ihastuneet Malediiveihin täysin. Alun perin meidän piti viettää täällä vain viikko, mutta päätimmekin siirtää lentoamme vielä viikolla eteenpäin. Emme vain malta lähteä täältä. Budjetille tämä tosin ei tee hyvää, sillä halpaa täällä eläminen ei missään nimessä ole. Etenkin kun olemme päässeet Malediivien käsittämättömän upean vedenalaisen elämän makuun… Seuraavassa postauksessa kertoillaan sukelluksesta maailman kirkkaimmissa ja upeimmissa sukellusvesissä!

maailmanympärimatka

3 thoughts on “Unelmista totta: Malediivit budjetilla

  1. Marika

    Ihanaa luettavaa upeista maisemista. Ollaan suunniteltu lähtevämme häämatkalle maaliskuussa 2019 ja tarkoitus on mennä pudjettiystävälliseen paikkaan eikä öky-resorttiin. Ollaan alustavasti varattu hotelli Maafushista. Ensi oli tarkoitus mennä Validhoo saarelle, mutta luin jostain ettei siellä saa uida kun pitkissä vaatteissa. Maafusissa vissiin saa uida ja ottaa aurinkoa bikineissä, vai ymmärsinkö oikein? Onko totta, ettei alkoholia saa oikein mistään? Mielelläni kuulisin vinkkejä Maafushista tai muista hyvistä paikoista.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s