Vesipedoilla ei käy aika pitkäksi täällä Maafushilla. Tarjolla on vesiurheilua laidasta laitaan useiden yritysten toimesta. Jokainen majatalo järjestää muun muassa snorklausretkiä ja kalastusta. Tämän lisäksi rannalla on muutama vesiurheiluliike, jotka järjestävät vesihiihtoa, kajakointia, varjoliitoa ja melkeinpä mitä tahansa mitä voi veden päällä harrastaa. Sukelluskeskuksiakin saarelta löytyy useampi, suurin osa PADIn, mutta SSI-keskuksiakin olemme bonganneet ainakin kaksi.

Me teimme ensimmäisenä päivänä snorklausretken, johon sisältyi kolme eri snorklauskohdetta: Turtle point, Stingray point ja Nemo point. Lisäksi retkeen sisältyi kevyt lounastauko meren keskellä olevalla todella pienellä, autiolla hiekkasaarella. Snorklaaminen näissä kaikissa kohteissa oli uskomattoman hienoa. Merivesi on niin kirkasta ja elämä vedenalla niin monimuotoista. Koralli on elävää ja värikästä. Heti alkuun saimme seurata keihäsrauskun liukumista pohjassa ja hetkeä myöhemmin saimme uida merikilpikonnan kanssa useiden minuuttien ajan. Hintaa retkellä oli 20 dollaria per henkilö ja kesto reilut neljä tuntia. Retken järjesti aivan Bikini Beachin läheisyydessä sijaitseva Moana trips. Lämmin suositus heille!

Halusimme tehdä snorklausretken heti ensimmäisenä, sillä olimme myös suunnitelleet sukellusta näissä maailman parhaimmiksi sukellusvesiksi tituuleeratuissa vesissä. Ajattelimme, että on parempi kokeilla snorklausta ensin ja totutella veteen hieman. Tämän lisäksi tuumimme, että snorklaus ei sukellusten jälkeen todennäköisesti enää paljoa säväyttäisi.
Jyväskylässä olemme käyttäneet SSI- sukelluskeskuksen palveluita, joten etsimme saarelta käsiimme SSI- keskuksen nimeltään Eco Diving Center, jota myös hotellistamme suositeltiin. He järjestävät sukelluskoulutusta ja hupisukelluksia ympäri South Male- atollia. Heti oven kynnykseltä asti tunsimme olomme äärimmäisen tervetulleiksi tässä keskuksessa. Lisäksi sukellusten hinnat olivat hyvinkin kohtuullisia; 40 dollaria kerta sisältäen kaikki varusteet ja oppaan. Järjestimme heti seuraavalle päivälle kaksi sukellusta.

Teimme kaksi uskomattoman upeaa sukellusta, molemmat reilu 40 minuuttia pitkiä. Ensimmäinen sukellus oli, kuin olisi sukeltanut jättimäiseen akvaarioon. Kiersimme todella eläväistä riuttaa noin 10-18 metrin syvyydessä ja näimme mitä ihmeellisempiä kaloja. Sukellus oli helppo ja mukava, sillä alue on atollin keskellä ja virtauksia ei ollut ollenkaan. Harmiksemme emme ottaneet tälle sukellukselle GoPro- kameraa mukaan, sillä halusimme keskittyä itse sukellukseen. Edellisestä sukelluskerrasta oli kuitenkin aikaa jo muutama kuukausi. Samana päivä suoritettiin myös toinen sukellus Cocoa Corner- kohteessa lähestulkoon yhtä upeassa miljöössä. Tämä kohde sijaitsee atollin reunalla ja on täten hivenen vaativampi kohta, mutta silti aloittelijoille soveltuva. Tässä sukellettiin samoissa syvyyksissä ja annettiin merivirran viedä meitä riutan reunaa pitkin. Elämä ja väriloisto Cocoa Cornerissa oli hieman vaisumpaa kuin ensimmäisessä kohteessa, mutta kalat kasvoivat moninkertaisiksi koossaan! Tästä innostuneina halusimme päästä välittömästi uudestaan pinnan alle ja varasimme seuraavalle päivälle uudet kaksi sukellusta.



Toisen päivän kohteita olivat Kandooma Thila ja Sexy reef. Näistä ensimmäinen oli jälleen astetta vaativampi sukellus. Hyppäsimme veneestämme keskellä merta atollin reunalla ja sukelsimme välittömästi noin kahteenkymmeneen metriin. Tässä kohdassa merivirta tuntui meistä suhteellisen voimakkaalta ja aallot heittelivät meitä pohjassa eteen ja taakse. Heti pohjan tuntumaan päästyämme saimme seurata kotkarauskujen liitoa ja hetkeä myöhemmin syvän sinisestä vedestä erottuivat ensimmäiset hait. Näimme kymmenkunta harmaariuttahaita joista muutaman vähän liiankin läheltä. Samaisella sukelluksella törmäsimme kolmeen kilpikonnaan ja lukemattomiin kalaparviin. Päivän toinen sukellus oli huomattavasti helpompi. Suunnistimme atollin keskelle Sexy reef- riutalle, seksikkydestä emme tiedä, mutta sukellus oli jälleen hienoa. Näistä kahdesta sukelluksesta on kuuden minuutin koostevideo ladattuna meidän Facebook- sivuille, käykäähän vilkaisemassa!



Kolmantena sukelluspäivänä pääsimme katsomaan Kuda Giri- riutalla sijaitsevaa hylkyä. Näkyvyys oli silloin hieman huonompi, sillä vesi oli sekoittunut kovan tuulen ja sateiden vuoksi. Kokemus oli silti aivan upea, hylyille on pakko päästä sukeltamaan vielä uudestaan! Sisältä käsin emme hylkyä päässeet tutkimaan, vielä ei kummallakaan taidot riitä. Mutta hylky oli komea näky myös kannelta käsin! Kolmantena päivänä Eco Diving Centerin porukka käytti meitä tutustumassa Maafushin naapurisaareen, Gulhiin sukellusten välillä. Gulhi on Maafushia pienempi ja vieläkin rauhallisempi saari, joka omaa aivan upean rannan!





Sukeltaminen 30 asteisessa äärettömän kirkkaassa merivedessä on uskomattoman hienoa. Mikäli joku on joskus kokeillut sukeltamista Suomessa muutaman asteen lämpöisissä vesissä ja tuntenut olonsa pelokkaaksi ja ahdistuneeksi, niin suosittelemme sukelluksen kokeilemista lämpimimmissä vesissä. Niin helppoa ja mahtavaa! Malediivit on paratiisi niin pinnan päällä kuin pinnan allakin. Jos eksyt Malediiveille, niin älä missään nimessä ohita maan upeaa vedenalaista elämää. Riutat ovat värikkäitä ja hyväkuntoisia ja meri on täynnä elämää.
Huom! Pinnan alla punaisen sävyt häviävät, tämän vuoksi sukelluskuvat saattavat jäädä hyvinkin harmaiksi ilman linssin eteen asennettavaa punaista filtteriä. Meidän Kiinasta tilaamamme euron hintainen punafiltterimme teki tenän ja värjäsi kaikki kuvat täysin punaisiksi, sen takia emme sitä enää toista kertaa käytä… Tästä syystä sukelluskuvat ovat hieman vaisun värisiä.

Tuolla näyttää NIIN siistiltä, en oo koskaan sukeltanut, mutta täytyy joskus kyllä kokeilla! Ja hyvältähän noi kuvatkin näyttää, vaikkei punafiltteriä ookkaan 🙂
TykkääTykkää
Kiitos!
Ja siistiä on ollutkin! 🙂
Suosittelen kokeilemaan sukellusta ehdottomasti! Nuo kuvat ovat värimaailmaltaan kaukana siitä värien loistosta mitä tuolla pinnan alla todella on. 🙂
-Antti
TykkääTykkää