Päivä Bruny Islandilla

Bruny Island on Tasmanian eteläpuolella sijaitseva, upeilla maisemilla höystetty saari. Kuvankaunis saari on etenkin joulun aikaan todella suosittu australiaisten lomalaisten ja aasialaisten matkaajien suosiossa. Bruny Island on täydellinen kohde viikonloppureissulle, sillä saarella riittää paljon nähtävää, mutta se on kooltaan juuri niin sopivan kompakti, että sen kerkeää kiertää muutamassa päivässä. Mekin olisimme mielellään viettäneet yön saarella, mutta siitä oli turha edes haaveilla, sillä kaikki majapaikat olivat tupaten täynnä. Majoituksen varailun kanssa kannattaakin olla hyvissä ajoin liikenteessä, sillä monet Bruny Islandin vakiokävijät tekevät varauksensa jopa vuotta aikaisemmin. Parhaiten lähes 100 kilometrin mittaiseen saareen pääsee tutustumaan autolla. Saarelle pääsee noin tunnin välein kulkevalla autolautalla, joka starttaa Kettering- nimisestä kylästä, vain noin 30 kilometrin päässä Hobartista. Opastettuja bussiretkiä sekä risteilyjä tehdään myös, mutta niitä varten pitää olla valmis löysäämään kukkaronsa nyörejä. Retkien hinnat näyttivät pyörivän 150-200 dollarin hinnoissa per pärstä.

Matkablogi
Wallabi ❤

Lähdimme suunnistamaan Bruny Islandille aikaisin aamulla, sillä sesonkiaikaan autolautoille saattaa kertyä runsaasti jonoa saaren valtaisan suosion vuoksi. Me pääsimme onneksi sujahtamaan lautan kyytiin ilman sen suurempaa odottelua, vaikka autoja parveilikin satamassa melkoisen paljon. Ainakin näin sesonkiaikaan edestakainen lauttalippu kustansi 39 dollaria per ajoneuvo. Lautta oli perillä saaren pohjoispuolella sijaitsevassa lauttaterminaalissa vain 20 minuutin seilaamisen jälkeen.

Matkablogi

Matkablogi

Matkablogi

Ensimmäisenä ajelimme saaren ehdottomasti suosituimpien näköalojen ääreen. Kyseessä on North ja South Brunyn yhdistävä kapea maakaistale, jota kutsutaan nimellä ’The Neck’. Maisemien ihailun ja kuvien räiskimisen jälkeen jatkoimme matkaa kohti saaren eteläkärjessä sijaitsevaan Cloudy Bayhyn. Lahti on muun muassa surffareiden suuressa suosiossa, sillä suoraan Antarktikselta puhaltava tuuli tuo mukanaan jättimäisiä aaltoja. Aikamme tuijottelun ja käveleskelyn jälkeen jatkoimme matkaa Cape Bruny Lighthouselle muutaman kymmen kilometrin päähän. Niemen päässä kukkulalla sijaitsevan majakan ääreltä avautuu 360 asteen majesteettisen mahtava näköala merestä kohoaville kalliomuodostelmille. Näissä maisemissa voisi helposti viettää muutaman päivän patikoiden, mutta tällä kertaa saimme tyytyä pelkkään katseluun. Tämän jälkeen hurautettiin Adventure Baylle saaren keskiosaan. Lahden on nimennyt löytöretkeilijä Tobias Furneaux laivansa mukaan. Furneauxin HMS Adventure laiva oli osa Thomas Cookin löytöretkilaivuetta vuonna 1773. Monet muutkin löytöretkeilijät saapuivat Furneauxin jalanjäljissä Adventure Baylle ja siitä tulikin tunnettu ankkurointipaikka heidän keskuudessaan. Nykyään Adventure Bay on Bruny Islandin suosituin uimaranta. Me ihastelimme luonnon muovaamaa rannikkoa ja kivimuodostelmia hyvän tovin rannalla kävellessämme. Voimme vain kuvitella kuinka ihmeelliseltä tämä lahti ja koko saari on vaikuttanut ensimmäisten löytöretkeilijöiden silmissä.

Matkablogi

Matkablogi

Matkablogi

Seuraavaksi olimme suunnitelleet lyhyttä patikkaretkeä South Brunyn kansallispuistoon, mutta luontoäiti tarjosi meille kaatosateen juuri kun aloimme tekemään lähtöä kohti kävelyreitin aloituspistettä. Sää oli aivan täydellinen lähtiessämme, mutta heti perille päästyämme taivaalle ilmestyi paksu pilvimatto kuin tyhjästä ja sen jälkeen sää olikin melko jakomielitautista koko loppupäivän. Välillä satoi, välillä paistoi ja välillä tuuli yltyi erittäin kovaksi. Tasmaniassa sää saattaa muuttua sekunnissa helteestä ja auringonpaisteesta kaatosateeseen, joten matkassa kannattaa olla aina lämmintä vaatetta ja sadetakki. Sateessa patikoiminen ei juurikaan houkutellut, mutta onneksi Bruny Islandilta löytyy tekemistä myös sadepäiville, nimittäin syömistä! Saari on pullollaan paikallistuottajien herkkuja; viinejä, viskejä, juustoja, ostereita ja marjoja. Osterit kuulostivat vähän liian eksoottisilta meille, viskiäkään ei auton ratissa parane juoda, joten suuntasimme Bruny Island Berry Farmille. Kahvien ja herkullisten tuoreilla marjoilla höystettyjen jälkiruokien jälkeen olikin jo suunnattava takaisin päivän viimeiselle lautalle.

Matkablogi

Matkablogi

Matkablogi
Antti tonkii simpukankuoria.

Matkablogi

Matkablogi
Bruny Island Berry Farmin herkkuja ❤

Päivä kului kuin siivillä ja tuntui ettei aika meinannut riittää mihinkään. Bruny Islandille kannattaa siis ehdottomasti varata vähintään muutama päivä, jotta varmasti kerkeää nähdä (ja maistaa) kaiken mahdollisen. Yön viettäminen saarella on myös siinä mielessä hyvä idea, että silloin tuplaa mahdollisuutensa nähdä paikallista eläimistöä. Saarta asuttavat eläimet, kuten wallabit, vompatit ja pingviinit ovat yöeläimiä, jotka ovat aktiivisimmillaan aamu- tai iltahämärässä. Saaren erikoisuus ovat valkoiset wallabit, joihin valitettavasti emme tällä kertaa törmänneet. Onneksi kuitenkin illalla ihan tavallinen wallabi tuli morjestamaan meitä pihamaalle (kuva tässä postauksessa)! ❤

Matkablogi
The Neck.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s